Skip to content Skip to footer

Ісламська Громада м.Одеса

Ісламська Громада
м.Одеса

м.Одеса,
вул.Балківська 128

+380 (66) 350-88-88
+380 (93) 199-88-88

Історичні відомості:

Одеська мусульманська громада — одна з найчисленніших в Україні, яка своїми справами та працею допомагає розвитку та зміцненню країни. Але споруд релігійного призначення в Одесі не вистачає. Найчастіше мусульманські громади Одеси використовують пристосовані приміщення, які не виглядають як мечеті, тому у культовій споруді є потреба.

Мусульмани з 1994 року використовували будинок за адресою вул. Балківська, 128 як молитовний будинок, а кілька років тому отримали дозвіл від міського управління архітектури на будівництво на його місці повноцінної мечеті. Культову споруду планують звести з куполом, головним мінаретом та вежами-мінаретами, поєднуючи в архітектурі західний та східний стилі.

Відкриття будівництва та закладка капсули часу відбулося 3 вересня 2021 р. в урочистому форматі за участю шейха Ахмеда Таміма, представників державної влади та дипломатичного корпусу.

«Спорудження мечеті — цікавий гуманітарний та соціокультурний проект, бо Україну прикрасить ще одна будівля з цікавою архітектурою, а Одеса отримає ще одну релігійну та туристичну пам’ятку». Мечеть буде третьою за значенням для мусульман України.

Підписатися На Розсилку